Program for Vikingfestivalen på Egge 2013

Fredag 12. juli

11:00: Festivalområdet åpner med vikingmarked, dyr og leikarvoll.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat.

12:00: Offisiell åpning med årets høvding

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat.

12:30: Fenja og Menja

Norrøne myter forteller om to sterke søstre av jotunslekt. De het Fenja og Menja og var de eneste som klarte å dreie Grotte, den magiske kvernen som malte frem både gull og salt og fryktelige krigere og alt annet noen kunne ønske seg. De to kvinnene Fenja og Menja i denne forestillingen har nok ikke like store evner som sine navnesøstre – men de kan litt av hvert de også. På sin egen trollkvern maler de frem kunnskap og historier. Denne gangen maler de fram den eventyrlige historien om hvordan verden ble skapt. Publikum får møte flere av vikingenes guder og ikke minst trollulven Fenris som til og med gudene var livredde for..

Forestillingen gir publikum alle aldre innsikt i vikingenes forestillinger og er skapt med mange virkemidler: Fortelling, sang lyder, mime, tekstilkunst og illustrasjon. Menja tegner til og med underveis i forestillingen – og publikum blir trukket med både i sal og på scene. Kostymer og rekvisitter er inspirert av klær og gjenstander som ble brukt i Norden i vikingtiden for over 1000 år siden. Fenja og Menja heter til daglig Ragnhild Gjerstad og Tone Holte. 

13:30: Vikingkamper

Kampgruppene Vikverir og Vingulmark fra østlandet stiller med barske krigere som braker sammen til heftige slag. Vingulmark deltok også på Vikingfestivalen på Egge i 2011. Dette er krigere som er gode på å involvere publikum, de kan dra både voksne og barn fram på slagscenen for å prøve utstyr og delta i våpenleiken. 

Vikingkampene gjentas 2 ganger hver dag under festivalen, og har en varighet på ca. 20 min. Kampene foregår i amfiet der Silkeskjegg- forestillingene spilles. 

14:00: Haug- Herdis

Bli med på en spennende vandring til en av stor- haugene på Halla. Mon tro om det ligger en mektig høvding begravd her? Her klarer vi kanskje å mane fram Haug- Herdis, en underlig dame fra vikingtida som steller med haugene på Halla… 

Dette er en vandring med fortellerstund for barn, som passer fra 5 år. Oppmøtested ved Eggesverdet på tunet. Fortellerstunden holdes av Anna Josefine Kvaløysæter.

14:00: Samtaleprogram med Årets Høvding

Årets Høvding deltar i et samtaleprogram med journalist…….. inne på låven. 

14:30: Vandring med Sigrid

Bli med husfrua Sigrid på en vandring mellom gravhauger og hør hvordan hun opplevde livet på høvdingsetet Egge for tusen år siden. Oppmøte ved inngangen til låven.

Sigrid: Anna Josefine Kvaløysæter

15:00: Vikingkamper

Kampgruppene Vikverir og Vingulmark fra østlandet stiller med barske krigere som braker sammen til heftige slag. Vingulmark deltok også på Vikingfestivalen på Egge i 2011. Dette er krigere som er gode på å involvere publikum, de kan dra både voksne og barn fram på slagscenen for å prøve utstyr og delta i våpenleiken. 

Vikingkampene gjentas 2 ganger hver dag under festivalen, og har en varighet på ca. 20 min. Kampene foregår i amfiet der Silkeskjegg- forestillingene spilles.

15:30: Foredrag på låven: Dalemspenna

Fungerende bestyrer ved Egge museum Bodil Østerås forteller om Dalemfunnet fra Sparbu, den store skatten som bla bla. 

16:00: Fenja og Menja

Norrøne myter forteller om to sterke søstre av jotunslekt. De het Fenja og Menja og var de eneste som klarte å dreie Grotte, den magiske kvernen som malte frem både gull og salt og fryktelige krigere og alt annet noen kunne ønske seg. De to kvinnene Fenja og Menja i denne forestillingen har nok ikke like store evner som sine navnesøstre – men de kan litt av hvert de også. På sin egen trollkvern maler de frem kunnskap og historier. Denne gangen maler de fram den eventyrlige historien om hvordan verden ble skapt. Publikum får møte flere av vikingenes guder og ikke minst trollulven Fenris som til og med gudene var livredde for..

Forestillingen gir publikum alle aldre innsikt i vikingenes forestillinger og er skapt med mange virkemidler: Fortelling, sang lyder, mime, tekstilkunst og illustrasjon. Menja tegner til og med underveis i forestillingen – og publikum blir trukket med både i sal og på scene. Kostymer og rekvisitter er inspirert av klær og gjenstander som ble brukt i Norden i vikingtiden for over 1000 år siden. Fenja og Menja heter til daglig Ragnhild Gjerstad og Tone Holte. 

Lørdag 13. juli

Søndag 13. juli