« Tilbake til kalender

Vandring i Prestegårdshagen

prestegårdshagen-stjørdal-museum-værnes-hagevandring-hage-vandring-historisk-tradisjon

Søndag 26.juni kl. 13 blir det anledning til å bli bedre kjent med den historiske Prestegårdshagen rett ved Værnes kirke. Hagen er en del av museet sitt område og har de siste årene gjennomgått en stor oppgradering og endring. Prestegårds­hagen fremstår i dag som Stjørdals største allbrukspark til glede for både små og store besøkende. Arrangementet er en del av 1000 åpne hager i regi av

Det var eidsvollmannen Hieronymus Heyerdahl som anla Prestegårdshagen i 1825. Den majestetiske lerkelunden ble plantet i denne perioden. Hagen rommer blant annet et miniarboret med vel 80 trær, et stort rundbed med gamle prestegårdsroser, et bed med gamle gårdsstauder, egen nyttehage, to vannspeil og en lekeplass for barn. Parken fikk Det norske hageselskap sin hagekulturpris i 2013.

Det er Stjørdal museums venner ved prosjekt Prestegårdshagen som har stått for oppgraderingen av hagen. Jon Jullum, leder av prosjektet, vil stå for vandringen på søndagen. -Jeg vil fortelle litt generelt om parken og så vil jeg ta med deltagerne på en guidet omvisning i hagen. Varighet er ca 45 minutt, forteller Jullum.

Det koster kr 75,- å bli med på vandringen. Billetten betales i Prestegårdshagen før vandringen tar til.

Om denne hendelsen

Adresse: Stjørdal museum Værnes, Prestmovegen 2, 7514 Stjørdal