« Tilbake til kalender

Foredrag: Handverk i Stjørdalen

I mer enn 30 år har Jon Suul arbeidet med bokverket «Handverk i det Nordenfjeldske». I januar kom bind 5 i serien som omhandler handverk fra Stjørdalen og Neadalen.

Onsdag 17.februar kl. 19 vil Suul ta oss med på en reise i det rike og omfattende handverket i Stjørdalen og Neadalen. Gjennom ord og bilder får vi et entusiastisk møte med sentrale deler av norsk kulturarv. -Alle steder har sine særegne lokale tradisjoner samtidig som det finnes mange likhetstrekk mellom ulike steder, forteller Suul. – Jeg vil gi en innsikt i de gamle handverkerne som sto for produksjonen av innbo, løsøre og redskaper. Gjennom denne kunnskapen forvandles gjenstandene til noe levende, noe langt mer enn historieløst interiør. Sentrale handverkere som sto for arbeidet og hvor de kom fra vil også bli berørt, sier Suul.

Jon Suul er født i Trondhjem med verdals- og jamtlandslekter. Han er utdannet arkitekt og dr.ing. ved NTH/NTNU. Han var i mange år direktør for Norsk Kulturminnefond. Og har tidligere arbeidet som sjefsarkitekt ved Direktoratet for naturforvaltning og som assisterende riksantikvar. Jon Suul har vært en samler og formidler hele livet.

Maks antall billetter: 50

Ønsker du å reservere billett, send en sms til Unni på 958 88 032.

Inngang kr 150,-.
Museets venner kr 130,-
Barn under 18 år gratis.
Foretrukket betalingsmåte er kort.
Benytt hovedinngangen mot øst mot Ringbanen.
Ansiktmaske benyttes til du har satt deg på anvist plass.
Velkommen!

Om denne hendelsen

Adresse: Ole Vig videregående skole, Stjørdal