« Tilbake til kalender

Den beste jorda – foredrag om jordforbedring

Foredragsholder er Øyvind Binde som vil lære oss å lage den gode jorda for plantene våre.

Øivind Binde driver Permasenteret. Han har utviklet en metode han kaller SMV komposteringsmetode. Han har i en rekke år hatt interesse for å dyrke varmekrevende planter her til lands. Et viktig kriterium er at dyrkingen drives i samspill med naturen. Ideell plantjord for potter i drivhus er avgjørende for resultatet.

Han har gjennom egendrevet studie og eksperimentering lært om kretsløpet som er avgjørende for å kunne fremme optimal jordhelse og få en best mulig avling.

Med sin interesse for kompostering har Binde utviklet en egen metode, som han kaller Stabilisert Mikrobiell Vermikompost. SMV er en helårlig kompostering-metode man kan praktiseres innendørs. Ved å lage din egen plantejord, får du kvalitet som ikke er å oppdrive i noen kommersiell plantejord. Målet er å formidle til andre hvordan man kan optimalisere dyrkeforholdene til en rekke ulike spennende urter, planter, trær og blomster.

Inngang kr 150,-.
Medlemmer i Stjørdal hagelag og Stjørdal museums venner betaler kr 100,-.

Loddsalg i pausen.
Foredraget holdes på Kirkestallen ved Værnes kirke. Merk at Kirkevegen er stengt fra Stjørdal sentrum og østover, så omkjøring via Haraldreina skole eller Ydstines/Prestmoen er nødvendig.
Arrangeres i samarbeid med Stjørdal Hagelag.

Om denne hendelsen

Adresse: Kirkestallen ved Værnes kirke