Ledig stilling som museumsformidler/-pedagog

Er du vår nye kollega? Fra 1.februar 2021 har vi ledig stilling som museumsformidler/-pedagog i 80% stilling. 

Stjørdal museum Værnes er et kulturhistorisk museum. Museet fokuserer på Stjørdalførets samlede historie, fra bergkunst til flyplass. På museets område står den gamle prestegården på Værnes med tilhørende hage og parkanlegg, og museets friluftsavdeling «Hæsjgata» med av hus og interiør fra tettstedet Stjørdalshalsen. Museets arbeid tar utgangspunkt i egne bygninger og samlinger, men også lokale kulturminner slik som dalførets unike forekomst av bergkunst og middelalderkirken Værnes kirke. Museet er en del av det konsoliderte museet Stiklestad Nasjonale Kultursenter (SNK).

Stjørdal museum Værnes har et ledig vikariat som museumsformidler/-pedagog i 80% stilling fra 1.februar 2021 – 1.april 2022. Arbeidsoppgaver vil hovedsakelig være utvikling, planlegging og gjennomføring av formidlingstilbud, inkludert utstillingsarbeid og innholdsproduksjon til digitale plattformer. Andre arbeidsoppgaver kan tilkomme.

Vi søker deg som har et sterkt engasjement for kulturarv og samfunnsdialog. Du er kreativ, har gode kommunikasjons- og samarbeidsevner, og kan jobbe selvstendig og strukturert. Arkeologisk kompetanse er et fortrinn. 


Kvalifikasjoner:

  • Høyere utdanning innen kulturhistoriske fag. Annen høyere utdanning kan også bli vurdert.
  • Pedagogisk utdanning og/eller undervisningserfaring.
  • Erfaring med formidling fra museer eller lignede institusjoner.
  • Personlig egnethet vil bli vektlagt.


Det må påregnes noe arbeid på kveldstid og i helger i forbindelse med arrangement.

Ved spørsmål ta kontakt med konstituert avdelingssjef Unni Raaen Nysæther på tlf 958 88 032 eller [email protected]


Søknad med CV sendes til [email protected] innen fredag 18.desember 2020.

I henhold til Offentlighetsloven §25 vil det bli utarbeidet en offentlig søkerliste. Det er mulig å søke om anonymisering på søkerlisten ved å sende et skriftlig, begrunnet krav om konfidensialitet.