Kokegropkurs

Å lage mat i kokegrop er en aktivitet som gir et smakfullt resultat, foregår utendørs, er sosialt og tar lang tid. Er det ikke akkurat slikt vi vil holde på med nå når det lir mot sommer?

Stjørdal museum Værnes, ved arkeolog Helle Vangen Stuedal, tilbyr kurs i kokegropkoking onsdag 30.mai kl. 18 – 21. På kurset får du være med på å finne egna ved, konstruere ildstedet, pakke inn maten, gjennomføre kokinga og nyte resultatet til slutt.

Her i Norge har det blitt laga mat i kokegroper i mange tusen år, fra steinalderen og fram til slutten av vikingtida. På kurset vil også du lære om den kulturhistoriske bakgrunnen for denne måten å tilberede kjøtt på. Hvor finner vi kokegropene og hvordan ser restene av dem ut? I hvilke sammenhenger laget en kokegropkokt mat? Hvorfor sluttet folk å bruke kokegroper her i Norge for 1000 år sida.?

Kurset finner sted i Prestegårdshagen ved Stjørdal museum Værnes. Kurspris kr 400,-.

Påmelding gjøres til [email protected] innen fredag 25.mai.

For at vi skal gjennomføre kurset må vi ha minimum 5 deltagere.