Hva er greia med pilegrim?

Foredrag onsdag 11.april kl. 19 i Kirkestallen ved Værnes kirke.

Å gå pilegrimsferd i moderne tid blir av mange i vesten assosiert med å gå Caminoen til Santiage de Compostela. Og det var på mange måter der det moderne pilegrimsfenomenet startet på 80-tallet. Nå, mange tiår senere har det også blitt populært, ikke bare blant skandinaver, men hos folk fra hele verden, å gå pilegrimsferd på St. Olavsvegene til Nidaros.

Pilegrimsleden i Norge ble åpent i 1997. Arkeolog og daglig leder ved Stiklestad Pilegrimssenter, Heidi Carine Brimi, vil snakke om den historiske bakgrunnen for dette. Hvor mye av middelalderens pilegrimstradisjoner kan gjenfinnes i dag? Hva driver folk til å legge ut på en 5-ukers tur til fots uten en eneste innlagt topptur? Hvilke forventninger har de, og hva møter de på veien?

Inngang kr 140,- inkl. kaffe og kake. Museets venner kr 100,-.
Vi har betalingsterminal.