Gammelt håndverk og håndverkere

foredrag-suul-stjørdal-museum-kirkestallen-håndverk

Sylaup fra Forradal. Foto: Jon Suul.

Torsdag 16.november kl. 19 kommer arkitekt Jon Suul og forteller om gammelt håndverk og håndverkere i Stjørdalsbygdene.

Gjennom vel 25 år har arkitekt Jon Suul samlet opplysninger om de gamle håndverkerne, registrert de mange ting de har laget i det Nordenfjellske. Han har gått tilbake til de eldste håndverkerne fra middelalderen og opp til dagens utøvere av de gamle håndverk. Det gjelder arbeider i tre, bemaling og metallarbeider. Vi finner her de mest sofistikerte håndverkerne og de vanlig flinke som sørget for at folk kunne skaffe seg vakre ting til sine bygninger og rom. Denne kvelden vil han ta for seg håndverk og håndverkere i Stjørdalsbygdene.

Inngang kr 130,- inkl. kaffe og kake. Vi har betalingsterminal.
Stjørdal museums venner kr 100,-.