Nattlysing med klang av oldtid

Torsdag 5.oktober kl. 19 vil for første gang på 2 500 år toner fra bronsealderlurer høres på helleristningsfeltet på Leirfall. Trombonistene Susanne Bjørgum Torgersen og Jens Chr. Kloster fremfører musikk på de eneste spillbare kopiene av skandinaviske bronsealderlurer.

Med kunstig belysning trer bergbildene fram i høstmørket. Vi ser det usynlige, hører lyder og kjenner lukter vi ikke legger merke til i løpet av den travle hverdagen. Arkeolog Kjell André Brevik forteller om lurene slik vi møter dem i Trøndelags bergkunst.

Etter nattlysingen serveres varm drikke.

Husk varme klær og sko – høstkvelden kan være kald!

Feltet er skiltet ved E14, 2 km øst for Hegra sentrum.

Inngang kr 130,- inkl. varm drikke.
Stjørdal museums venner kr 100,-.
Barn under 18 år gratis.

Vi har betalingsterminal.

helleristninger-bergkunst-leirfall-hegra-nattlysing