Fotoutstillingen Oppvekst i 100

sommer-utstilling-stjørdal-museum-værnes-foto-tradisjoner-prestegårdshagen-kirke

Elsa Ekle, Grete, Jan Algar og deres mor Edith Selin Johansen rett ved det som i dag er Stjørdal Postkontor. Bildet er tatt på 1940-tallet. Foto: Oskar A. Johansen.

Fotoutstillingen Oppvekst i 100 finner du i Prestegårdshagen ved Stjørdal museum Værnes. Utstillingen viser 10 utvalgte bilder fra Stjørdal de siste 100 år. Til bildene hører også aktiviteter for barn. Her kan barna leke med kjepphester som «Prestegårdshagen Plage» og «Kammerpiken», kle seg ut, leke i landhandelen, snekre biler og forsøke seg på campinglivet fra 1970-tallet.

– Vi har hatt et fint samarbeid med Stjørdal Historielag ved Kjell Erik Pettersson samt Jan Algar Selin. I tillegg har vi fått låne noen bilder av privatpersoner forteller kontor- og arrangementansvarlig Unni Raaen Nysæther ved Stjørdal museum Værnes. – Vi har lenge hatt et ønske om å fylle Prestegårdshagen med mer aktivitet om sommeren, og vi håper denne utstillingen vil bidra til det.

Fototstillingen blir stående i hele sommer og er tilgjengelig alle dager døgnet rundt. Det er fri entré. Aktivitetene for barna vil være i museets åpningstid:

Sommerutstillingen “I mørket – livet bak blendingsgardina”
Det er 70 år siden frigjøringen og i årets sommerutstilling har vi fokus på de fem årene landet vårt var okkupert av tyskerne. Hvordan var livet for stjørdalingene; hvordan var livet for alle de som av ulike grunner kom hit utenfra og hvordan var livet til de som valgte å dra? Utstillingen som inneholder både fotografier og gjenstander forteller historier om hverdagsliv og jobbetid, om varemangel og oppfinnsomhet, om tap av frihet og demokrati, om samhold og motsetninger, men også om troen på ei bedre framtid.

Utstillingen blir åpen fram til og med søndag 16.august. Deretter søndag 23.august og søndag 30.august. Inngang kr 50,- for voksne. Barn under 18 år er gratis.

Museets åpningstider:

Tirsdag – Lørdag kl. 11 – 16
Søndag kl. 12 -16.

sommerutstilling-utstilling-stjørdal-museum-værnes-prestegårdshagen-lekeplass-okupasjon-blending-blendingsgardin

Utstillingen “I mørket – livet bak blendingsgardina” vises i Fjøset.