Åpen Prestegårdskafé

rømmegrøt-stjørdal-museum-værnes-prestegårdskaféen-middag-prestegårdshagen-sommer-søndag

Prestegårdskaféen har rømmegrøt og lapskaus hver søndag i sommer

Prestegårdskaféen har åpent hver dag bortsett fra mandager fram til og med søndag 16.august. I tillegg har vi middagssalg søndag 23.august og søndag 30.august.

På hverdagene tilbyr vi kaffe, nystekte vafler, kaker, kalde drikker og is. På søndagene har vi i tillegg rømmegrøt og lapskaus.

Åpningstider:
Tirsdag – lørdag kl. 11 – 16
Søndag kl. 12 – 16

Vi har betalingsterminal.

Kombiner gjerne besøket med å se våre to utstillinger:

I mørket – livet bak blendingsgardina
Det er 70 år siden frigjøringen og i årets sommerutstilling har vi fokus på de fem årene landet vårt var okkupert av tyskerne. Hvordan var livet for stjørdalingene; hvordan var livet for alle de som av ulike grunner kom hit utenfra og hvordan var livet til de som valgte å dra? Utstillingen som inneholder både fotografier og gjenstander forteller historier om hverdagsliv og jobbetid, om varemangel og oppfinnsomhet, om tap av frihet og demokrati, om samhold og motsetninger, men også om troen på ei bedre framtid. Entre kr 50,- for voksne. Barn under 18 år gratis.

Oppvekst i 100
Utstillingen viser 10 utvalgte bilder fra Stjørdal de siste 100 år. Til bildene hører også aktiviteter for barn. Her kan barna leke med kjepphester som «Prestegårdshagen Plage» og «Kammerpiken», kle seg ut, leke i landhandelen, snekre biler og forsøke seg på campinglivet fra 1970-tallet. Fototstillingen blir stående i hele sommer og er tilgjengelig alle dager døgnet rundt. Det er fri entré. Aktivitetene for barna vil være i museets åpningstid.