Utstillingen I mørket

Det er 70 år siden frigjøringen og i årets sommerutstilling har vi fokus på de fem årene landet vårt var okkupert av tyskerne. Hvordan var livet for stjørdalingene; hvordan var livet for alle de som av ulike grunner kom hit utenfra og hvordan var livet til de som valgte å dra? Utstillingen som inneholder både fotografier og gjenstander forteller historier om hverdagsliv og jobbetid, om varemangel og oppfinnsomhet, om tap av frihet og demokrati, om samhold og motsetninger, men også om troen på ei bedre framtid.

Åpningstider:
Tirsdag – Lørdag 11 – 16
Søndag 12 – 16

Utstillingen blir åpen fram til og med søndag 16.august. Deretter søndag 23.august og søndag 30.august. Inngang kr 50,- for voksne. Barn under 18 år er gratis.

I Prestegårdshagen har vi fotoutstillingen “Oppvekst i 100” hvor vi viser 10 utvalgte bilder fra  Stjørdalsområdet de siste 100 år. Utstillingen er tilgjendelig hele døgnet. Fri entré. Husk å få med deg utstillingskatalogen som ligger i en postkassen på veggen rett innenfor hovedporten.

I museets åpningstider har vi aktiviteter for barn. Her kan de leke i Prestegårdshagens Landhandleri, kle seg ut, ri på kjepphester, lage kongledyr og snekre biler. I Prestegårdshagen finnes også en lekeplass med sandkasse, liten klatrevegg, tunnell med sklie m.m.

sommerutstilling-utstilling-stjørdal-museum-værnes-prestegårdshagen-lekeplass-okupasjon-blending

Fra sommerutstillingen I mørket som vises i Fjøset på museet.

 

stjordal-museum-prestegårdshagen-fotoutstililng-nostalgi-hage-aktiviteter-barn

Fotoutstillingen “Oppvekst i 100” som vises i Prestegårdshagen.