Nivea til påske?

påske-nivea-stjørdal-museum-værnes-tradisjoner-historie

Vi har dessverre lite påskepynt i museumsmagasinet vårt, men denne gamle blikkesken med Nivea-krem er da også ganske ”påskete”, eller hva? Nivea er et hudpleiemerke eid av det tyske selskapet Beierdorf som har eksistert siden 1882. Ordet nivea er latin, og betyr ”snøhvit”, men til tross for navnet hevder reklamen på baksiden av boksen at kremen vil bidra til brunfargen; ”NIVEA KREM er et uforlignelig hudpleiemiddel for voksne og barn. Den beskytter huden mot værets innvirkning, holder den smidig og forhöier solstrålenes brunende virkning.” Kremen er fra 1950-60-tallet, og fungerte nok mest som stekefett siden den er totalt blottet for solfaktor, så om du har tenkt deg ut i påsken, anbefaler vi at du benytter deg av en mer moderne versjon!