Onsdagstreff om drikkestell for øl i Trøndelag

ølbolle_drikkestell_Trøndelag_stjørdal_museumFør i tiden ble ølet brygget på gårdene – svakt øl til tørstedrikk, sterkere øl til høytid og fest. I hele Trøndelag var øl fra gammelt av sentralt i sammenkomster og lag, både ved de årlige høytidene og ved merkedagene i livet. Drikkestellet for øl er prestisjefylte gjenstander som oftest har dekorative detaljer i både utforming og overflatedekor.

Kulturhistoriker og tidligere konservator ved Sverresborg Trøndelag Folkemuseum, Ola Grefstad, vil ta for seg ulike drikkestell for Trøndelag. Grefstad lanserte nylig boka “Drikkestell for øl i Trøndelag” som tar for seg bryggekar, skjenkekar og drikkekar. I tillegg er et eget kapittel viet til ølbryggingen. Det vil bli anledning til å kjøpe boka på treffet. Pris kr 495,-.

Inngang kr 120,-/100, – inkl. kaffe og kake. Vi har betalingsterminal.
MERK: Treffet holdes i Kirkestallen ved Værnes kirke.