Onsdagstreff om kalkovnen

Under et telt ved Værnes kirke ligger en 50 m² stor ruin av en kalkovn som er minst 800 år gammel. Nå skal den midlertidig graves ned for å få en trygg beskyttelse mot vind og vær og tilgroing. Onsdag 5.november kl. 19 er publikums siste sjanse til å se ruinen før den går under jorden!

Kjell Erik Pettersen fra Stjørdal historielag foredrar om utgravningen da ovnen ble gjenfunnet for 25 år siden. Arkeolog Helle Vangen Stuedal forteller om hvordan kalk ble brent, bruken av kalk ved bygging av Værnes kirke og hvordan kalkovnen kan ha sett ut og fungert.

Så er ordet fritt: Kan en kalkovnsruin som er tilrettelagt for publikum berike miljøet rundt Værnes kirke? Eller er det ikke så viktig? Hvordan kan dette eventuelt gjøres?

Inngang kr 120,-/100, – inkl. kaffe og kake. Vi har betalingsterminal.
MERK: Treffet holdes i Kirkestallen ved Værnes kirke.