Onsdagstreff om den farlige vannvegen

Onsdag 9.april kl. 19.00 kommer Jan Hoås til Kirkestallen og forteller om farefulle vannveger. Vannvegen startet ved vår langstrakte kyst og fortsatte inn i fjordene med armer langt inn i landet til de mange elvemunninger. Noen ble til kommunikasjonssenter for både sjø og landtrafikk.

Vannvegen innover Leksa i Lånke og ferjefarten over Stjørdalselva var en viktig sambandslinje, men farefull, og kunne kreve menneskeliv. Jan Hoås vil spesielt ta for seg en av de mest dramatiske hendelser i forbindelse med elvefarten.

Hoås har gjennom et langt yrkesliv i reklamebransjen jobbet med blant annet illustrering og utforming av lokalhistoriske bøker. Han har bidratt til mange artikler i de lokale historielagenes årbøker.

Inngang kr 120,-/100, – inkl. kaffe og kake. Vi har betalingsterminal.