Foredrag om førstereisgutter

AVLYST: Foredragsholder har havnet i karantene. Vi håper å tilby foredraget igjen etter påske.

Norge har lange tradisjoner som sjøfartsnasjon, og i første halvdel av 1960-tallet hadde godt over 60 000 nordmenn arbeidsplassen sin innenfor næringen. Alle kjente noen som hadde vært til sjøs og historiene var mange og fargerike. Ikke så rart at sjølivet fristet ungdommene!

Mange var bare 15 år da de fikk hyre første gangen, men hvordan var det egentlig for de mange unge guttene og jentene som reiste ut? Ble det slik de hadde sett for seg?

Onsdag 24.mars kl. 19 kommer Bente Merete Heggvik (58) til auditoriet på Ole Vig videregående skole på Stjørdal. Huner er oppvokst på Hitra i en sjømannsfamilie. Heggvik har master i kulturminneforvaltning (NTNU) og jobber i dag som samlingsforvalter ved Kystmuseet på Hitra. Foredraget er basert på en bacheloroppgave i kulturminneforvaltning i 2012 og intervju av 30 sjøfolk fra Trøndelag.

Inngang kr 150,-
Museets venner kr 130,-
Maks antall solgte billetter: 50

Billetter kjøpes ved inngangen.
Ønsker du å reservere plass? Send en sms til Unni på 958 88 032.

Vi følger alle smittevernregler. Bruk gjerne maske til du har satt deg på henvist plass. Under foredraget kan masken tas av.

Foto: privat.